vineri, 5 octombrie 2012

Despre frumusetea uitata a vietii, Andrei Plesu


Cartea Despre frumusetea uitata a vietii
Autor ANDREI PLESU
Editura Humanitas
An aparitie 2011
Nr pagini 280
Pret 35 RON, se poate achizitiona de pe www.libris.ro, livrare foarte rapida si sigura!

Cred ca stiti deja, sunt complet fascinata de Andrei Plesu!, este omul care ofera viata cu adevarat vie fiecarui rand, aforism scris in cartea sa. Am citit cu drag si cu nerabdare aceasta carte Despre frumusetea uitata a vietii,...daca ma gandesc fara efort, observ ca si titlul este mai special in comparatie cu alte carti ce au rolul de a transmite acelasi mesaj,  prin faptul ca ma duce cu gandul la lucrurile simple si frumoase care mi se intampla in fiecare secunda, insa, de care eu inca nu stiu si nu pot sa ma bucur cu tot sufletul...cu toata materia cenusie pe care o detin!...pacat si trist totodata!
Dar am o intreaga viata in fata pe care poate voi invata sa o traiesc altfel! :)), mai exact asa cum ne indruma si cum ne expune A.P. frumusetea uitata a vietii pamantesti!

Cartea presupune revizuirea si adunarea celor mai adevarate si concise paragrafe din mai toate articolele si revistele publicate si sustinute de intelectual. Astfel, sunt redate fel de fel de comentarii, pareri, argumentatii facute pe seama vietii realiste, vietii cotidiene, cu episoade frumoase sau mai putin frumoase, viata adevarata a romanilor, a parlamentarilor, destinul neamului romanesc in functie de guvernul actual, parlamentul cu toate cele rele, televizorul cu tot ce dauneaza si ce nu aduce beneficii tinerilor, viata sub forma ei mirifica-IUBIREA, starile sufletesti de care toti suntem cuprinsi intr-un moment-optimism, neincredere, pesimism, orgoliu, etc.

Cartea beneficiaza de o mare originalitate si acuratete prin felul ei de a fi creeata deoarece avem parte prin intermediul autorului de redactarea unor subiecte si articole diferite, insa daca analizezi identifici faptul ca tot ce e diferit se atrage si in cele din urma se si completeaza. 

Am fost surprinsa in mod special de capitolele cuprinse in carte, care fac deliciul descoperiri iubirii infiripate si derulate intre tinerii indragostiti, cu  toate exploziile si toata verva tineretii pana la detalierea ruperii firului cursiv pe care se construia poate viitorul curat asemeni unui roman.

Tot de la autor am invatat, ca atunci cand recomanzi unei persoane o anumita carte pentru a fi citita iti asumi  un mare angajament si un mare risc, deoarece pana in acest moment putini oameni sunt capabili pentru realizarea acestei misiuni, insa eu vreau sa risc si sa va recomand cu mare caldura si incredere  cartea Despre frumusetea uitata a vietii, avand drept autor pe marele OM-Andrei Plesu.

Lectura placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
;